Я НЕ ДИВЛЮСЯ «1+1»! – акція протесту

Попри вимоги громадськості до власників і керівників телеканалу «1+1» залишити в ефірі журналіста Олега Дейнеку, 26 січня 2012 р. канал оголосив про звільнення журналіста.

Цей крок з боку керівництва каналу ми розцінюємо, як потурання на свободу слова, помсту за серію репортажів, пов’язаних з діяльністю голови Хмельницької облдержадміністрації  Василя Ядухи і членів його родини.

24 грудня 2011 року Світова інтернет-спільнота українців «Україна – Ukraine» оприлюднила відкрите звернення до каналу «1+1» з вимогою повернути до ефіру професійного журналіста Олега Дейнеку. Натомість, телеканал «1+1», відсторонивши О.Дейнеку від ефіру, виніс йому дві догани, а програму «Гроші» зняв з ефіру, відправивши її у різдвяну відпустку. На сьогодні, ефірний час програми «Гроші» займає інша програма.

Всі ці дії керівництва телеканалу «1+1» Світова інтернет-спільнота українців «Україна – Ukraine» розцінює, як переслідування журналіста Олега Дейнеки за професійну діяльність та потуранням на свободу слова в Україні.

Враховуючи те, що телеканал «1+1» не тільки проігнорував законні вимоги представників громадськості, а й безпідставно звільнив з роботи професійного журналіста Олега Дейнеку, Світова інтернет-спільнота українців «Україна – Ukraine» закликає українців приєднатися до місячної акції протесту Я НЕ ДИВЛЮСЯ «1+1»! та в рамках цієї акції:

– поширювати інформацію про акцію протесту з закликом «Я НЕ ДИВЛЮСЯ «1+1»!;
– розміщувати зображення з відповідними закликами на своїх сайтах, блогах, в соціальних мережах;
– поширювати коментарі під новинами на різних сайтах.

Крім того, ми закликаємо народних депутатів України та журналістів виступити єдиним фронтом на захист свободи слова в Україні!

Сьогодні – Олег Дейнека. Завтра – хто?..

Акція протесту розпочинається 30 січня 2012 року, о 9.00 годині (за київським часом).

***********************************************************

Сторінка акції протесту в соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/events/319108958127568/

Сторінка акції протесту в соціальній мережі В Контакте: http://vk.com/club34954196

На своїх сторінках в соціальній мережі Twitter пишемо: Я НЕ ДИВЛЮСЯ “1+1”! #stop1plus1 #ukraine #ua

Опубліковано у Протести, Україна, Українці в Інтернеті, за професійну діяльність | Теґи: , , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

24 Responses to Я НЕ ДИВЛЮСЯ «1+1»! – акція протесту

  1. Тетяна Бережна коментує:

    Особисто я давно не дивлюся 1+1, розчарувалася: новини в основному про дорожньо-транспортні пригоди і різне побутове лихо, повна відсутність політико-аналітичних програм, а це нескінченне “Світське життя” на тлі вимирання простого народу просто зухвалий цинізм наших “еліт”. СТБ куди змістовніше.

  2. Николай коментує:

    Не ко двору Олег на 1+1. Канал стал зомбодромом для одноклеточных обитателей страны. А жаль. Начинали они борзо. Не есть правильно будоражить единственную извилину домохозяйки, прибитой бытовыми и фин. проблемами, такой чепухой как кривые вопросы Пахану… Вы чё! Между слюнявыми сериалами и очень страшными новостями из реальной жизни эта одноклеточная очень ценит своё уютное жильё в 9 квадратов. 30 лет ведь проработала на одном предприятии. Президент её не трогает, да и мужик он статный. А кто такой Ядуха? Даже если это одноклеточное существо живёт на Хмельниччине. Вот нач. жека она знает… Шевелится хромосомы начнут если за свою будку прийдётся платить баксов 200 а батон будет стоить $10. Это наше будущее после выборов 2012. А де ж деньги? Они у Ядухи и К. Может не конкретно у него а уего коллег по управленческой братии. Может программа “ГРОШІ” тогда и станет актуальной. Но точно не на 1+1. Те уже вместа с белосиними урками. А журналистов канала жаль. Хотя там и довольно много журналюжек…

  3. Бандитам при власти, которые хотят “подмять” под себя свободу слова, запретить писать об их злодеяниях, заткнуть рты журналистам пора объявлять информационную войну. Все их “хотелки” противоречат здравому смыслу и извращают само понятие “Закон”. Будучи законопослушными гражданами, мы не должны выполнять преступные законы. http://argumentua.com/stati/zhurnalistov-v-ukraine-skoro-budut-sazhat-v-tyurmu-i-ubivat

  4. Любов коментує:

    Видалила 1+1.

  5. Україна - Ukraine коментує:

    У ході цього етапу акції протесту ми не виключаємо пікетування офісу “1+1” – про що завчасно повідомимо.

  6. Україна - Ukraine коментує:

    Окремо звертаємося до журналістів: не мовчіть! Говоріть про цензуру та відсутність свободи слова в Україні. Своєю акцією протесту спільнота “Україна – Ukraine” хоче привернути увагу не до постаті Олега Дейнеки, а саме до цензури в ЗМІ. Саме тому в подальшому ми не будемо обговорювати персоналії, а будемо на прикладі персоналій обговорювати проблему.

    Звертаємося до тих, хто масово поширює чутки про Олега Дейнеку. Канал “1+1” чітко формував свою позицію щодо О.Дейнеки при винесенні двох доган та при звільненні журналіста. У цій позиції обговорювалася виключно професійна діяльність журналіста Олега Дейнеки. І тому ми не будемо обговорювати чутки про те, що Олег робив замовні матеріали.

    Для тих, хто пише, що Інтернет замінив їм “зомбоящик” і тому не бачить потреби брати участі в акції протесту запитуємо: А ви не думали, що завтра у вас заберуть і Інтернет, як це зроблено у Білорусії та ряді країн?

  7. Владимир коментує:

    Доброго дня! Це не тільки на 1+1. В Івано-Франківську на місцевому муніципальному каналі ТРК “Вежа” було також звільнено журналіста, за те що він сказав керівництву телерадіокомпанії правду. Відразу найшлись догани задніми числами і його звільнили по статті. Два роки він судився з керівництвом ТРК”Вежа”, перший суд програв ,тому що міський голова і міський суддя – друзі, а тим більше телебачення міста і як же можна допустити таке, що керівництво накрало грошей і незаконно працювали на телебаченні маленькі діти віком 4 роки і люди, яких взагалі там не було. Два роки варилась ця каша, доки він в Києві не виграв Верховний Суд. Тому це не тільки на +1+ а і на інших каналах. і не дивлячись на це церівництво і надалі продовжує працювати. Про яку свободу слова можна говорити?!
    Дякую всім!

  8. Я теж не дивлюсь 1+1 вже давно, основна проблема на мій погляд, кому належить телебачення??? В нашій країні було багато розмов про суспільне телебачення та чомусь його все нема:((( А так хто платить за це телебачення, той намагається отримувати з нього прибутки та ще й нас оболванює:(

  9. Україна - Ukraine коментує:

    Сьогодні інформацію про акцію протесту масово поширюють користувачі соціальних мереж Facebook, Twitter, В Контакте. Молодці! В єдності – наша сила!

  10. Україна - Ukraine коментує:

    Щойно нам стало відомо, що до акції протесту долучилися користувачі сайту “Одноклассники”.

  11. Alexander Barinov коментує:

    Не дивлюсь телебачення взагалі )

  12. саня коментує:

    жаль пацана.Зато сейчас может попросить ПМЖ где угодно,даже в штатах,и в Голос Америки работать.Удачи тебе!!!(Власть уйдет,вернут и извенятся)

  13. verdakafo коментує:

    я не дивлюсь 1+1 з самого початку, з моменту організації канала

  14. awake коментує:

    дивився, дивлюсь і буду дивитись. Правда ,бачу, комусь просто очі колить. Акція є просто безглуздою, хоча кожен має право на свою думку. Удачі вам, сподіваюсь правда переможе і всіх винуватих пересаджають по відповідних статтях. Бережіть себе і не хворійте =)

  15. Юрій коментує:

    Є ідея. Можна звернутись до редакторів дружніх видань з пропозицією не друкувати телепрограму каналу 1+1, або замість телепрограми друкувати інформацію про акцію протесту.

  16. Maidenua коментує:

    Я не смотрю 1+1, да и вообще ефирное телевиденье, с того момента, как к власти пришел деблоид чивокуня. Нечего там смотреть

  17. Mariya коментує:

    НАААБРИИИДЛИ ВСІ ЦІ БАЛАЧКИ, ХОЧЕТЬСЯ МОРДИ НАБИТИ ВСІМ ЦИМ МОЖНОВЛАДЦЯМ ЗА ТЕ, ЩО НЕ ДАЮТЬ НАМ ПРОСТО СПОКІЙНО ЖИТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  18. bezIPHONa коментує:

    а я смотрю телик! иначе просто буду в небытии какими методами сейчас зомбируют народ! А так хоть пример без платно показывают! С !+! смотрю только новости, там особенный эфект зомбирования)

  19. Владимир коментує:

    Моя семья перестала смотреть 1+1,лживый и трусливый канал.

  20. Сповіщення: Акції на підтримку журналіста Олега Дейнеки триватимуть! | Україна – Ukraine

  21. Vynnyk Taras коментує:

    Просто тошнило від їхнього Епіцентру з Піховшеком в 2003-4му роках….зараз хочуть повернутись до старого.

  22. Lyubcya (@miklyub) коментує:

    Цікавить доля Олега Дейнеки на сьогдняшній день, невже, про талановитого журналіста так швидко забули?

Залишити коментар